Fijne tijd in zwembad Nero

Vroeger…..dat zal ongeveer 65 jaar geleden zijn. Wat een mooie tijd in ons zwembad “NERO”. Wij zaten bijna elke dag in het water, en ook natuurlijk in de “kantine” waar badjuffrouw Poelman, later (of eerder, dat weet ik niet meer) Mw. Lien Brust, en weer later meneer Arie Bergman zaten. Het bad ging in april al open, het water was nog maar rond de 14 graden, maar dat deerde ons niet. We waren altijd met een groep vrienden daar te vinden. Eerst in de paardenstal omkleden, later mochten we in de badhokjes, wat voor de jongens leuk gluren was, tot grote giechelpartijen van ons meiden. Ik heb daar al mijn diploma’s gehaald, ook afstandzwemmen deden we. Wel wat eng want achter in het grote bad(gat) zaten ratten en snoeken. Maar toch… Ook bordjes e.d. opduiken, dat was spannend , want het was kruipen door de modder om ze op te sporen. Ogen bleven wel dicht, stel je voor! Voordat we bij het zwembad waren, moesten we eerst een lange laan ( achter kartonfabriek Scholten) langs op de fiets. Vaak ook spannend hoor. Je wist immers niet was voor enge mannen je tegenkwam. De jongens en meiden van Tripscompagnie konden over het hooghoutje. Wel dichterbij hoor. Met ongeveer 13-14 jaar ontstonden ook wel al eens romances. Veel namen weet ik zo niet meer, wel enkele zoals Nico schilkamp (geloof ook wel eens vervangend badman) Henk venema, Klaas nieland, ja Roely Koop, Truus Kliphuis enz. Eigenlijk was de hele jeugd van Sappemeer daar wel eens te vinden. Vreselijke fijne tijd gehad daar. Ik hoop meer verhalen te horen. Ga wel luisteren in “De Tibbe”, maar niet voorlezen of vertellen. Veel succes met de zwemverhalen.

N.b. Mijn man Jakob Prenger was in zwembad(meer) Foxhol. Daar nare juffen, die steeds de zwemhengel lieten zakken, en zo heeft hij daar nooit zwemmen geleerd. Maar wel lol gehad.

2 Comments On “Fijne tijd in zwembad Nero”

  1. leuk om oude namen terug te zien ook ik zat daar bij samen met mijn broers en b.v henri weirth nu schrijver van nancie kokelhene mijn nicht leuk he

    Beantwoorden

  2. Nu ben ik zo nieuwsgierig waar dat zwembad in Foxhol lag. Ik weet dat de badhuisweg er heen liep, maar die is weg. Kun je mij een tip geven waar dat water lag? mvg Eddie Kuik.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *