Voorstelling

Tussen 29 juni en 10 juli 2016, speelde rond de verlaten buitenbaden in Haren (Geertsemaweg 3) de locatietheatervoorstelling Zwembadverhalen.

“Een hedendaags sprookje waarin heden en verleden, mythen en de realiteit in elkaar overvloeien.”

Rond de verlaten buitenbaden van Het Scharlakenhof in Haren ontvouwde zich een prille liefde tussen twee kinderen. Ze raakten elkaar uit het oog, groeiden op en leefden hun levens als ieder ander. Pan, zijn faunen en allerlei andere mythische wezens weten de twee geliefden in de loop der jaren op magische wijze opnieuw naar het zwembad uit hun jeugd te trekken. Is het magie, fantasie, of kunnen de geliefden elkaar gewoonweg niet vergeten?

Het publiek werd tijdens Zwembadverhalen rondgeleid door de droomachtige setting van de verlaten buitenbaden, waar de dagelijkse realiteit werd achtergelaten en men zich kon onderdompelen in de verhalen en ervaringen van anderen.

Een uniek aspect van deze voorstelling was dat bij iedere voorstelling een gebarentolk aanwezig was, en in de voorstelling gebarentaal was verwerkt. Daardoor was deze voorstelling óók geschikt voor doven en slechthorenden. Voor iedereen die de gebarentaal niet machtig is, was dit een bijzondere kennismaking.

Zwembadverhalen was een zomerse voorstelling in de open lucht, met een vleugje nostalgie en hele boel verhalen van vroeger!

Locatie 1

Stichting Gedeelde Verhalen

Stichting Gedeelde Verhalen wil door het organiseren van culturele producties mensen verbinden en hen helpen hun eigen verhalen door te geven. Ze heeft een plan opgevat voor een project waar cultuur en welzijn nadrukkelijk en van het begin af aan, samen moeten gaan. Dit is het project “Zwembadverhalen”.