Leerlingen en medewerkers Guyotschool massaal naar Zwembadverhalen

Leerlingen en medewerkers van de Guyotschool in Haren gaan in grote getalen naar de theatervoorstelling Zwembadverhalen, die van 29 juni tot en met 10 juli 2016 rond de verlaten buitenbaden van Het Scharlakenhof in Haren speelt.

De theatervoorstelling is één van de weinige voorstellingen die compleet en simultaan in gebarentaallogo_Kentalis (Small) worden getolkt. Bovendien is in de voorstelling ook gebarentaal verwerkt. De organisatie achter Zwembadverhalen, waaronder artistiek leider Anne van Slageren wil met deze voorstelling nadruk leggen op de verbinding tussen iedereen uit de gemeenschap. Aangezien de Kentalis Guyotschool voor VSO gevestigd is in Haren, maken doven en slechthorenden een aanzienlijk deel uit van die gemeenschap.

‘We willen zo veel mogelijk mensen proberen te bereiken met deze mooie voorstelling. Iedereen hoort erbij’ zegt artistiek leider Anne van Slageren. ‘Het is geweldig om te zien met hoeveel enthousiasme de leerlingen en medewerkers van de Guyotschool deze voorstelling omarmen.’

Zwembadverhalen is een hedendaags sprookje, waarin werkelijkheid, fantasie en magie met elkaar verweven zijn. Twee kinderen ontmoeten elkaar bij de buitenbaden, maar raken elkaar weer uit het oog. Toch blijven ze aan elkaar denken en trekt de herinneringen aan het zwembad hen jaren later weer naar precies dezelfde plek. Of hebben de mythische wezens Pan en haar faunen hier een vinger in de pap? Zwembadverhalen speelt op een bijzondere locatie: de verlaten buitenbaden van Het Scharlakenhof in Haren. De buitenbaden zijn nooit weggehaald, maar teruggegeven aan de natuur. In dit decor kan men de realiteit van alledag achter zich laten en zich onder laten dompelen in de verhalen van vroeger.

Zwembadverhalen speelt vanaf 29 juni tot en met 10 juli 2016 rond de verlaten buitenbaden van het Scharlakenhof (Geertsemaweg 3). Tickets en informatie vindt u via www.zwembadverhalen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *